zaterdag 2 augustus 2014

Groningen, station en kerk

Meerdere foto's samengevoegd met de HDR-techniek
Laatst hebben we een lang weekend doorgebracht in de stad Groningen. Zoals zo velen, zijn wij erg enthousiast over de stad. De ingrediënten zijn: veel oude glorie, studenten, pleinen met terrasjes, en toen wij er waren: lekker weer. Eén van de grote verrassingen voor ons was het station: een glorieus gebouw, gerestaureerd in de oorspronkelijke stijl, en met prachtige wacht- en eetruimtes. Klik eens op deze twee foto's en geniet van de details. Echt mooi.

Andere foto's betreffen de....
1/20 sec bij f/8 en ISO 1250. 17 mm brandpuntsafstand. Uit de hand genomen.

...... Der-Aa-kerk. In de kerk hoorden wij orgelspel. Nadat we waren binnengelaten, bleek dat het een concert betrof van de internationaal vermaarde en onderscheiden Dirk Donker; de vermaardheid was niet helemaal af te lezen aan het aantal van 8 betalende bezoekers, maar we hebben even genoten van het pompeuze orgelgeluid.

1/13 sec bij f/8 en ISO 1600, 35 mm. Uit de hand genomen.
1/40 sec bij f/5,6 en ISO 180. 35 mm brandpunt.

2 opmerkingen:

  1. Die "internationaal vermaarde en onderscheiden Dirk Donker" valt wel mee hoor!! Zeker als hij het orgel "pompeuze orgelgeluid" laat produceren, dan ......

    Maar, jij hebt mooie foto's aan het verblijf in Groningen over gehouden! Groeten, Jaap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtige foto's Rob, ik leer via jouw fotografie steeds weer iets bij. Leuk hoor!
    groeten ook voor je vrouw, Edith van Kalsbeek (moeder Rimco Spanjer. Voor Dory, Rimco heeft een geweldige promotie gemaakt bij Kluwer.

    BeantwoordenVerwijderen