25 maart 2017

Kootwijkerzand op de Veluwe

Met de fotoclub ben ik op een zaterdag naar Kootwijkerzand gegaan. In de ochtend, met in het begin nog een mooi laagstaande zon. Kootwijkerzand bestaat in principe uit een open plek in de bossen, waar het zand de boventoon voert. Geen woestijn, maar wel een voor fotografie lekker open plek, waar je in verschillende weersomstandigheden mooie foto's kunt maken. Wij hadden een flauw zonnetje, en lekker rustig weer. Hier laat ik drie foto's zien, met drie verschillende afwerkingstechnieken.

De eerste foto is gericht op het grafische effect van de ronde boomstam. Omgezet in zwart-wit, en met sterke contrasten. Een vierkant formaat om de cirkelvorm te benadrukken.

De twee foto is in kleur met het zachte geel van het zand op de achtergrond. Ik vind het verloop van scherpe naalden naar de zachte onscherpe naalden tegen de heel onscherpe achtergrond mooi.

De laatste foto is eerst omgezet in zwart-wit, en daarna heb ik de schaduwen een blauwige tint gegeven, en de lichte delen een geelachtige. Een foto in duotoon dus.

De originele beelden uit de camera (RAW-beelden) zijn alle drie verwerkt in Lightroom.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten