vrijdag 28 augustus 2015

Alphense fotoweek met veel gratis workshops


Voor iedereen die fotograferen leuk vindt, betere foto's wil maken of meer met fotografie wil doen organiseert fotoclub Alphoto op de zaterdagen 12 en 19 september een grote foto-manifestatie in Theater Castellum in Alphen.
Tijdens deze eerste Fotoweek Alphen krijgen bezoekers gratis advies over fotografie en cameragebruik, kunnen zij gratis presentaties bijwonen en in diverse workshops onder begeleiding van ervaren fotografen zelf aan de slag gaan.
Ook is er een expositie met foto's van de leden van Alphoto. Op 12 september worden de winnaars van de fotowedstrijd Kijk! Mijn Straat bekend gemaakt. Wethouder Kees van Velzen (cultuur) reikt om 15.00 uur de prijzen uit.
Alle onderdelen van de Fotoweek Alphen zijn gratis toegankelijk. Ook aan de workshops kan gratis worden deelgenomen.


  • De Alphense fotograaf Jan van Rijn geeft op zaterdag 12 september een workshop Straatportretten maken. Hij zal een aantal verschillende benaderingen van het maken van ge├źnsceneerde portretten op straat bespreken en tips geven over hoe deze toe te passen. Deelnemers moeten hiervoor hun camera meenemen en zich tevoren opgeven via fotoweek@alphoto.eu. 
  • Bezoekers kunnen verder deelnemen aan een workshop avondfotografie waarbij wordt uitgelegd hoe men het beste in de avonduren foto's kan maken. Beide dagen om 15.30 uur. 
  • Op 19 september wordt er om 14.00 uur een workshop Macrofotografie gegeven waarin wordt verteld waar men op moet letten bij het maken van macro- of close-upfoto' s.
  • Wie wat meer uit zijn foto's wil halen kan de presentatie Foto's bewerken voor beginners volgen. Daarbij wordt geleerd hoe je met gratis programma’s als Faststone, Picasa, Microsoft ICE en ShiftN foto's kunt verbeteren: beide dagen om 12.30 uur.
  • Hoe je door te spelen met scherpte, onscherpte en standpunt bijzondere effecten kunt bereiken leer je op 19 september om 11.00 uur.
  • Steeds meer mensen maken foto's met hun smartphone in plaats van met een fototoestel. Ook met de smartphone zijn prima foto's te maken. Op 12 september om 15.30 uur leer je hoe dat kan worden bereikt.
  • De MediaMarkt doet ook mee aan de eerste Alphense Fotoweek. Op dinsdag 15 september komt een expert van Canon vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de camera's van deze fabrikant. Op donderdag 17 september legt een Nikon-fotograaf uit hoe je portretten bij weinig licht kunt maken. Op posters in de winkel maakt de MediaMarkt de tijdstippen bekend. 

Met deze eerste Fotoweek Alphen sluit Alphoto aan bij de Nationale Fotoweek, die dit jaar voor de derde keer wordt gehouden. Doel daarvan is mensen voor fotografie te enthousiasmeren en te inspireren.
Het programma in theater Castellum van de fotoweek Alphen loopt op 12 en 19 september van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen van binnen en buiten Alphen is van harte welkom.
Zie voor meer informatie en het uitgebreide programma de website van Alphoto: www.alphoto.eu. De leden staan klaar om veel bezoekers te ontvangen. Dit alles is financieel mogelijk gemaakt door medewerking van Theater Castellum, het VSB-fonds Alphen, X-Pozer, de Mediamarkt, Albert Hein Aarhof en Barend van Zwieten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten