vrijdag 4 september 2015

Gratis Fotowandeling en Fotocafé met Alphoto tijdens de Fotoweek Alphen

P E R S B E R I C H T

Gratis Fotowandeling en Fotocafé met Alphoto

ALPHEN AAN DEN RIJN

Tijdens de eerste Alphense Fotoweek opent fotoclub Alphoto in theater Castellum een Fotocafé waar bezoekers gratis avies krijgen over hun fototoestel en waar zij hun foto's kunnen laten beoordelen door ervaren fotografen. Voorts start er vanuit dit café een fotowandeling door Alphen.
Het Fotocafé is op 12 en 19 september geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

De Fotowandeling begint zaterdag 12 september om 11.00 u. Onder leiding van een ervaren fotograaf lopen de deelnemers door het centrum en krijgen zij tips om betere foto's te maken. Bij voldoende belangstelling is er 's middags een tweede wandeling. Een week later worden de resultaten in het fotocafé besproken.
Wie aan deze wandeling wil meedoen moet zich tevoren inschrijven via fotoweek@alphoto.eu.
Onder het motto Ken je camera kan men de hele dag terecht met vragen over de instellingen van en knopjes op de camera. Hiervoor moet men wel de camera en de gebruiksaanwijzing meenemen. Op 19 september volgt om 14.00 uur een uitgebreide presentatie over de invloed van de gekozen instellingen op het uiteindelijke resultaat.
Ook is er op 19 september om 12.30 uur een presentatie te volgen over de regels waaraan een goede foto moet voldoen. Welke regels gelden er voor een goede compositie en wanneer kun je daar bewust van afwijken.
Wie foto's in druk of op een usb-stick meeneemt kan zijn foto's laten beoordelen door ervaren besprekers van Alphoto. Daarbij krijgt men tips......

....... voor verbeteringen of suggesties voor verdere ontwikkeling van de creativiteit.
Het is verder de bedoeling dat in het fotocafé in een ongedwongen sfeer over fotografie in het algemeen gesproken wordt en dat bezoekers van elkaar leren of van de leden van Alphoto die voor allerlei vragen open staan.
Elders in theater Castellum worden workshops gehouden en demonstraties gegeven. Zo zijn er workshops Portretfotografie, Avondfotografie, Macrofotografie en Foto's bewerken voor beginners. Het volledige programma en verdere informatie staat op de website van Alphoto: www.alphoto.eu.
In de Mediamarkt geeft Hugo Cohen, specialist van Canon dinsdagavond 15 september om 19.00 uur een twee uur durende workshop over de nieuwste technieken binnen Canon. Hij neemt een aantal nieuwe camera’s en lenzen mee om te demonstreren. De presentatie is op werelds grootste full-HD plasma tv-toestel te volgen.
Op woensdagavond 16 september geeft de wereldberoemde fotograaf Brett Florens in het Castellum theater om 19.00 uur een bijzondere masterclass portretfotografie met als titel ‘A shot in the dark – low light’. (www.brettflorens.com). Hij doet dit op uitnodiging van de MediaMarkt en Nikon. Brett heeft veel internationale prijzen gewonnen. Wie mee wil doen kan zijn apparatuur meenemen omdat men ook zelf aan de slag kan gaan. In verband met het aantal beschikbare plaatsen wordt gevraagd om zich tevoren aan te melden via fotomediamarktalphen@gmail.com. Dat geldt ook voor de Canon-avond in de MediaMarkt. Beide avonden zijn net als alle andere programma-onderdelen van de Fotoweek Alphen gratis toegankelijk.
In de bovenfoyer van het theater Castellum laten de leden van Alphoto in een expositie hun beste foto's van het afgelopen seizoen zien. En op 12 september worden de prijswinnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd Kijk! Mijn Straat.

Met dit alles sluit fotoclub Alphoto aan bij de Nationale Fotoweek, die wordt gehouden omdat fotografie tegenwoordig overal aanwezig is en omdat iedereen fotografeert. Tegelijkertijd gaan we steeds vluchtiger om met het resultaat. Met Fotoweek willen we eens per jaar vieren hoezeer beeld ons leven verrijkt en hoe bijzonder het is dat we met fotografie speciale momenten kunnen vastleggen. Mensen worden aangespoord bewust(er) naar fotografie te kijken, maar ook om zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door zelf te fotograferen, je te laten portretteren of foto’s te delen en af te drukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten