zaterdag 8 november 2014

Foto's van de kust van Oregon

Canon Beach met Haystack Rock, Oregon
Verder met de foto's van onze reis in de VS. Langs de kust rijdend naar het zuiden kwamen we van Washington State in Oregon. Het weer was variabel met af en toe zon, anderhalve dag forse regen achter elkaar, en een hele harde wind. Niet helemaal aangenaam bij tijd en wijle. Het fotograferen op het strand viel dus af en toe niet mee. We zijn een paar dagen in Cannon Beach geweest, en de eerste ochtend fotograferen was wel een beleving. Door de harde wind zat er heel veel water in de lucht, dat werd opgewaaid van de stevige golven. Ik besloot om mijn camera in een plastic sleeve te doen ter bescherming tegen zand en zout. En meestal gebruikte ik mijn statief. Die hele week maakte ik aan het eind van de dag mijn camera schoon, lenzen plus behuizing, en mijn statief. Zand en zout hebben de neiging door te werken in de tijd, vandaar.
De wind en de hoge golven.....
......gaven wel iets extra's, met tegen de rotsen soms torenhoog opspattende golven. We zijn weer op heel prachtige plekken geweest met rotsen, kleine strandjes en weinig mensen. Overal waren mooie foto's te maken, en hoewel we rustig alle tijd namen, had ik nog wel het gevoel, dat ik langer zou kunnen blijven. Overweldigend. De hotels namen we meestal aan de zeekant; iets duurder, maar het geeft je de hele tijd het gevoel, dat je in de natuur zit.
De fotoserie is te vinden met deze link.

Een 360 graden foto van één van de strandjes kun je bekijken via deze link. Je kunt de foto helemaal rond slepen, van links naar rechts en van boven naar beneden, en omgekeerd.
Hotel in Lincoln City, Oregon1 opmerking:

  1. Prachtige foto's van de kust van Oregon. Leuke foto van Door!

    BeantwoordenVerwijderen