23 november 2014

Breng je fotografie op een hoger niveau

Deze week hebben zich twee mensen gemeld voor mijn cursus Visual Design. Ik ben nu op zoek naar meer geïnteresseerden om een start te maken met de planning; daar begin ik mee als ik vier aanmeldingen heb. Het is een uitgebreide cursus van negen avonden, waarin je veel leert over compositie; hoe rangschik je de beeldelementen in je foto, zodat je een beeld creëert dat goed overkomt. En we gaan nog een stapje verder: hoe zorg je er voor, dat de gevoelens die je ertoe brengen om een foto te maken, ook overkomen bij mensen die de foto bekijken. Kortom: de zeggingskracht van je foto's gaat sterk vooruit, en daarmee ook je eigen bevrediging, en de interesse, waarmee anderen je foto's bekijken.

Het klinkt ingewikkeld, maar in de cursus leer je stap voor stap allerlei aspecten van compositie en de emoties die verschillende beeldelementen meegeven. Puntige hoeken geven een andere boodschap dan ronde vormen. Warme kleuren geven andere associaties dan koele kleuren. Mensen zijn gevoelig voor ritmes in foto's. Een onderwerp in het midden van een foto geeft een ander gevoel, dan als dat onderwerp uit het midden staat. Voorbeelden, en zo komen we er meer tegen.

Het is een redelijk unieke cursus; ik heb nooit van iemand gehoord dat een dergelijke cursus in Nederland wordt gegeven. Interesse? Klik op deze link voor meer informatie op mijn website. Daar kun je je ook aanmelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten