zaterdag 12 oktober 2019

Sacha de Boer vertelt in Alphen


Vanuit mijn functie als voorzitter van de Alphense fotoclub Alphoto heb ik Sacha de Boer uitgenodigd om naar Alphen aan den Rijn te komen. Zij zal in het Parktheater foto's laten zien en vertellen over haar avonturen als fotograaf. Kom je ook?


In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.


Haar optreden past in het streven van Fotoclub Alphoto om jaarlijks een bekende fotograaf voor te stellen aan een breed publiek. Daartoe is een samenwerkingsverband aangegaan met Parkvilla.  Sacha de Boer is de tweede fotograaf die in dit kader over haar werk komt vertellen. Vorig jaar presenteerde Alphoto de kersverse fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg.

De fotolezing van Sacha de Boer begint om 15.00 uur. Zij laat zien dat ze als fotografe niet in één hokje is te duwen. Ze maakt portretten én stillevens, maar fotografeert met evenveel plezier en toewijding de gerechten van sterren kok Jacob Jan Boerma; wat de populaire kookboeken Down to Earth en Back to Basics opleverde.

In Parkvilla getuigt Sacha de Boer van haar passie voor fotografie. Zij vertelt over haar werkwijze bij de reportages voor National Geographic en voor niet van overheidsgeld afhankelijke maatschappelijke organisaties. En ze vertelt over de avonturen die zij daarbij beleefde. Verder maakt zij een zijstapje naar de fotosessies voor de kookboeken.
Na afloop is er gelegenheid om één van haar kookboeken te kopen en te laten signeren.

Over haar werk zei Sacha de Boer onlangs in een tv-interview: "Het is moeilijk om te zeggen wanneer een foto geslaagd is. Het is wel te beredeneren, maar allereerst voel ik het dat het geslaagd is. Pas later zie je het bijvoorbeeld omdat er mooie lijnen in de foto zitten of dat je in een bepaalde richting wordt getrokken waar je naar moet kijken. Dat zijn dingen die je niet altijd kunt beredeneren op het moment dat je de foto maakt. Dat zie je pas achteraf. Je ziet meer als je er rustig naar kunt kijken."

De toegangsprijs bedraagt € 12,50, inclusief consumptie;
Kaarten kunnen online worden gekocht op: https://www.parkvilla.nl/theater/269/Sacha_de_Boer/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten