zaterdag 17 mei 2014

Huwelijk in Miami

In de tweede helft van april zijn we twee weken naar de VS geweest. Twee aanleidingen: we wilden een keer terug naar Washington DC om onze vrienden daar nog een keer terug te zien, en we kregen een uitnodiging voor het huwelijk van onze overbuurman.

Dochter Alba helpt José met de
laatste voorbereidingen
Onze overburen in Washington, José en Carmen, waren onze beste vrienden in Washington. Carmen was de zielsvriendin van Dory. Maar, ze had kanker, een zeldzame vorm; daar was ze al aan geopereerd toen wij in Amerika kwamen en tijdens ons verblijf nog een keer. De operaties waren succesvol, maar toch kwam de kanker steeds weer terug. Ook nadat wij weer naar Nederland waren terug gegaan. Een jaar later is ze overleden. Twee jaar geleden zijn we naar Spanje geweest en hebben de bijzetting van haar as in het graf van haar familie bijgewoond.
Een paar jaar voor haar overlijden hadden ze een huis in Puerto Rico gekocht; PR is Spaanstalig, en half onderdeel van de VS, een aantrekkelijke combinatie voor ex-Spanjaarden. Kort voor Carmen’s overlijden hadden ze een Puerto-Ricaanse vrouw ontmoet; na haar overlijden heeft die relatie zich ontwikkeld, en twee jaar later besloten ze te gaan trouwen. In Miami.

Wij besloten toen eerst naar Washington te gaan......
Daar hebben we een week lang geluncht en gedineerd met bevriende zakenrelaties, met de buren en met tennisvrienden, onze kapster bezocht en winkelpersoneel, waar Dory een warme relatie mee had
Al dertig jaar bevriende Texanen
opgebouwd. Het was hartverwarmend. Iedereen was erg enthousiast en blij ons te zien, we mochten niets zelf betalen in restaurants, en werden door anderen thuis uitgenodigd voor een etentje. Wat hebben we genoten! Ook van het weerzien van geliefde plekjes: in Washington op de Mall hebben we de nieuwe memorials van Martin Luther King en Theodore Roosevelt bekeken, in Bethesda, waar we woonden, restaurantjes met mijn favoriete biefstuk, de boekenzaak Barnes and Noble, waar ik toch weer wat boeken heb gekocht, enz.


Na een week zijn we naar Miami gevlogen, en hebben we de huwelijksplechtigheid buiten op een plein bijgewoond. Daarna feest, en de volgende dag brunch voor de familie en enkele speciale gasten, die van verre kwamen. De reis werd afgesloten met drie dagen strand op Miami Beach. [Vergeet niet op de foto's te klikken om ze groter te bekijken.]

Ivette wordt door haar
zoon en dochter begeleid

José wordt weggegeven door
zoon Daniel en dochter Alba

De plechtigheidEven bijkomen

1 opmerking:

  1. wat een mooie reis en wat geweldig gezellig voor jullie,gr,aafke

    BeantwoordenVerwijderen