23 augustus 2013

Vergezichten op Sao Miguel (Azoren, Portugal)

Afgelopen twee weken hebben we een bezoek gebracht aan Sao Miguel, één van de negen Azoren, die onderdeel zijn van Portugal. Het was een afwisselend bezoek, met buitelende dolfijnen, heerlijke wandelingen, boeken, zwembad en strand. De Azoren zijn vulkaaneilanden, en dus bestaat ook Sao Miguel uit kraters, waarbij in een aantal kraters ook meren zijn ontstaan. Het hoogste punt ligt boven de 900 meter.

Camera-instellingen: 28 mm, 1/30 sec bij f/11, ISO 125 
Het klimaat is er mild in de zomer met temperaturen rond de 25 graden en ca. 8 uur zon per dag, maar stormachtig in de winter. Het vochtige klimaat maakt dat de eilanden heel groen zijn en landbouw productief. In de zomer dus ideaal om te wandelen en te genieten van de prachtige vergezichten.

Als je hoger komt, zie je al gauw weer de zee, en ook aan beide kanten van het langgerekte eiland (65 bij 16 km). Deze foto geeft een uitzicht over het eiland in oostelijke richting. De kratermeren....
Lagoa Verde en Lagoa Azul. 32 mm. 1/60 sec bij f/13, ISO 100
....zijn prachtig; bij sommige ligt ook een dorpje, zoals hier; andere zijn maagdelijk zonder wegen, en dan kun je er alleen komen door te voet de kraterrand af te dalen. Bij de meren hier rechts is ook nog vulkanische activiteit met borrelende poelen en warmwaterbronnen; je ziet de pluim van zwaveldampen rechtsboven in de foto.

Lagoa de Fogo. 28 mm; 1/60 sec bij f/13, ISO 100
Agua de Pau. 28 mm; 1/90 sec bij f/16, ISO100


Ondanks de schijn op deze foto is dit meer niet met de auto te bereiken. De afdaling te voet duurt ongeveer 20 minuten, terug omhoog iets meer.
De laatste foto laat zien dat de kust veelal rotsachtig is; toch zijn er ook redelijk veel strandjes, meestal van donkergrijs (lava-)zand.Geen opmerkingen:

Een reactie posten