10 mei 2013

Kleinkind Jonathan en oppas-oma

1/125 sec, f/6,7, 50 mm, ISO 2000
Afgelopen dinsdag mochten we weer oppassen op onze kleinkinderen Daniel en Jonathan, nu resp. 3 jaar, en vijf maanden. Het zou een mooie dag worden, dus we besloten Daniel maar eens Avifauna te laten zien. Veel vogels, en uitdagende speeltuinen.

Omdat het al weer even geleden was, dat ik foto's van de jongens had gemaakt, besloot ik.....
.... mijn camera mee te nemen; in combinatie met de vaste 50 mm lens. Die lens is scherper dan mijn 28-200 mm zoomlens. Voor de portretfoto's koos ik een diafragma van f/6,7, groter geeft een te korte scherptediepte, kleiner geeft onvoldoende onscherpte van de achtergrond. Achteraf had ik misschien toch een iets groter diafragma kunnen instellen: 4, of 5,6.

1/125 sec, f/6,7, 50 mm, ISO 200

Het blijft lastig, om on the go mooie portretten te maken, en vaak had ik geen mooi licht. De gewone problemen als je foto's maakt, nietwaar? Dus, uiteindelijk kwam ik er met Daniel wel uit, maar van Jonathan heb ik uiteindelijk thuis ook nog een aantal foto's gemaakt. Deze twee foto's vond ik er wel uitspringen, wat Jonathan betreft.
De eerste foto vind ik bijzonder door de erg doordringende blik, zo van: "wat is dat voor zwart apparaat?". Als je op de foto klikt, en goed in zijn ogen kijkt, zie je mijn arm de camera vasthouden.

De tweede foto laat een heel tedere kijkrelatie zien tussen Dory en Jonathan.

1 opmerking: