zondag 4 juli 2021

Oeverzwaluwen in Rotterdam!

1/3200 sec bij f/11 en ISO 3200; 600 mm

Zonder het te beseffen liepen we opeens in Rotterdam. En langs een Spaanse kust. En zagen we oeverzwaluwen met hun nesten. Dat zat zo.

We gingen naar de Eendragtspolder om daar te wandelen en vogels te bekijken. En dat in combinatie met de noordkant van de Zevenhuizerplas. Dat ligt allemaal tussen Zoetermeer en Rotterdam. En in de buurt van de Rottemeren. Aangekomen bij de noordrand van de plas zagen we aan de horizon hoogbouw. Eerlijk gezegd had ik geen idee van welke plaats dat kon zijn. Ik had iets gelezen over Nesselande, maar dat zij mij niets. 

Ik kom zo terug op onze wandeling langs de eilandjes in de plas. Maar daarna besloten we om wat horeca te zoeken langs de oostkant. We zagen een lang strand en liepen er naar toe. Op dat ogenblik waanden we ons ineens aan de Spaanse kust in plaatsen als Alicante: een breed strand, een heuse brede boulevard, appartementengebouwen in overheersend zonnig wit en aan het eind een winkelcentrum met ook horeca. We zagen dat dat de Sicilië-boulevard was, en de wijk heet Nesselande. Dit is een Vinex-locatie, die rond 2000 door de plaatselijke gemeentes aan Rotterdam is gegeven, en sindsdien is de compleet nieuwe wijk ontwikkeld. Ik kan iedereen een bezoekje op een zonnig dag aanbevelen.
Terug naar onze wandeling langs en over de eilandjes aan de noordkant van de Zevenhuizerplas. Deze zijn aangelegd om vogels aan te trekken. Het zijn er vier, en de eerste en laatste zijn toegankelijk via bruggetjes. Leuke wandeling. Op één van de eilandjes is een betonnen muurtje gebouwd als nabootsing van een steile oever en met de bedoeling om oeverzwaluwen aan te trekken. Nou dat is goed gelukt. De zwaluwen vlogen af en aan naar de holtes waarin ze kunnen nestelen. De afstand vanaf de rand van de plas was wat groot voor foto's, maar met mijn 600 mm lens lukte het enigszins. Ook een videootje geschoten. En tijdens het laatste deel van de wandeling kwamen er ook visdieven overvliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten