zaterdag 8 mei 2021

Bomen in de AWDBomen hebben mij altijd gefascineerd; en vaak de bomen zonder blaadjes. Wat mij trekt zijn de extreme vormen van de stammen en takken; maar ook het fijne kantwerk van de twijgen en de structuren van de basten. Laatst was ik weer in de Amsterdamse Waterleiding Duinen (AWD) en vlak achter de ingang bij Vogelenzang zit een bos met veel prachtige gevormde bomen. Daar zijn deze twee foto's gemaakt.


Door een groothoeklens te gebruiken worden de vormen nog dramatischer. De brandpunts-afstand van de bovenste foto was 27 mm. Bij de foto links had ik een eerste foto gemaakt, maar daar was ik niet helemaal tevreden over. Ik ben toen op de grond gaan liggen en heb de 16mm ingesteld. En hier ben ik best blij mee. Zo komt de boom veel indrukwekkender en overweldigender over. Ook staan er op de achtergrond allemaal dunnere boompjes, die proberen met de echte boom de hemel te bereiken. Zoals de muis tegen de olifant zie toen ze over een brug liepen: wat stampen we lekker samen hè?

Ik heb de foto's naar zwart-wit overgezet, omdat ik vind dat de lijnen en vormen beter tot hun recht komen zonder de afleiding van kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten