26 september 2020

Hellevoetsluis en de duinen van Rockanje


Vorige week zijn we dan toch een week weggegaan. Gelokt door het warme weer, net als heel veel anderen. Ameland was uitverkocht, en toen zijn we in Hellevoetsluis terechtgekomen. Een villapark met timesharing villa's. We hadden een villa met 3 slaapkamers, een woonkamer, een lekker stuk grasveld er om heen, hoge heggen gaven ons privacy, en uitzicht op een meertje. De huur was ruim €100 per nacht, niet veel voor wat we kregen, vonden we. We spraken de eigenaar, die in Woubrugge bleek te wonen, enkele kilometers van ons huis vandaan. Inderdaad een week heerlijk weer met temperaturen tussen 25 en 30 graden. 

We hoopten lekker onze hoofden een beetje leeg te krijgen van een half jaar Corona-lockdown, ziekte in de familie, overlastperikelen van jongeren, en andere ongemakken. En dat is gelukt.

De hele foto-uitrusting ging mee. Lekker de tijd om wat zaken uit te testen. Dynamische autofocus, een DX-lens op mijn full-frame camera, dat soort dingen. 

We konden lopen naar het strand aan de Haringvliet, net aan de binnenkant van de Haringvlietdam. Bij zonsondergang heb ik bovenstaande foto gemaakt. Het gekke eraan is, dat als ik de foto op mijn volle scherm bekijk, ik de golven zie bewegen. Een heel raar effect. Heb jij dat ook (klik op de foto om hem vol op het scherm te krijgen)?

De andere foto's heb ik gemaakt op het strand boven Rockanje, waar ik plotseling een prachtig stukje duinen ontdekte. Was ik heel blij mee. Jammer alleen, dat ik net mijn camera niet mee had, dus met de iPhone gemaakt. Op de achtergrond bij de foto hieronder zie je de Maasvlakte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten