22 juli 2018

Dè boom van Schotland

In een boek over Schotland hadden we een mooie foto gezien, die gemaakt is in het gebied waar we in Schotland zaten. Het was een bijzondere en erg mooie foto. Dus we dachten, die gaan we ook maken. Nu is het maken van foto's, die anderen hebben gemaakt niet mijn hobby, maar hier gingen we voor. De foto is gemaakt bij het Loch Maree, één van de mooiere meren in Schotland, vooral vanwege de prachtige bergen, die er omheen staan. Bergen van een duizend meter hoogte, terwijl het meer op zeeniveau ligt. Het duurde even voordat we de plek konden vinden. Op de foto staan twee karakteristieke onderwerpen: een alleenstaande boom, en de berg Slioch.

Dè boom van Schotland. 1/80 sec bij f/14 en ISO 100, 35 mm brandpunt.

Eén van de redenen, waarom de Schotse landschappen zo bijzonder zijn, is dat er bijna geen bomen zijn. Dat maakt dat je altijd vrij zicht hebt, en dat de bergen een oerindruk maken. Alleenstaande bomen zijn dan fotografisch erg aantrekkelijk. Ze staan markant in het landschap, en benadrukken de kaalheid van de rest van het landschap.

De eerste dag, dat we er aan toe kwamen was het weer nog niet je dat, maar we zijn er vast naar toe gelopen om te oefenen, en je weet natuurlijk nooit of het weer beter gaat worden. Later werd het weer inderdaad beter, en konden we dè boom, nu langzamerhand onze boom, op de plaat zetten.
Verderop stond er nog een eenzame boom, die we de eerste dag gelijk maar hebben meegenomen.

1/200 sec bij f/16 en ISO 400, 70 mm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten