11 december 2015

En weer de hoogte in....

Belicht 1/3 sec bij f/11 en ISO 100; 28 mm brandpuntsafstand
Afgelopen woensdag ben ik weer een toren op gegaan. Deze maal was het de "PTT-toren", tegenwoordig de Alticom-toren; alle telecommaatschappijen hebben er een datacenter. Ik mocht op de hoogste ring foto's maken: 80 meter boven de grond. Gelukkig was er een goede lift in de toren, we gingen naar de 22e vedieping.... Rond de schemering kon ik een paar foto's maken. Toen de zon onder ging werden de enige wolkjes op die zonnige dag nog even mooi rood.

Ook kon ik een foto maken van de skyline van Den Haag. In het midden aan de horizon het centrum, rechts, net voor de hoogspanningsmast, is de toren van het Vredespaleis te zien. Het hoge gebouw links van het midden is de toren van de Faculteit Lucht- en Ruimtevaart van de TU-Delft. (op de foto klikken en je krijgt meer te zien). Op de voorgrond de gevangenis van Alphen (nu ook vluchtelingenopvang), daarachter de Oude Rijn (het lijkt of hij helemaal naar rechts stroomt, maar de lichte streep wordt gevormd door daken van lage gebouwen).
belicht 1/3 sec bij f/11 en ISO 100; 200mm brandpuntsafstand.

Op de onderste foto is de Baronie te zien: vroeger chocoladefebariek, tegenwoordig winkelcentrum met zalen, fitness, kantoren en woningen.

Zou dit voorlopig de laatste torenview zijn?
belicht 1/3 sec bij f/11 en ISO 100. 35 mm brandpuntsafstand

1 opmerking:

  1. Prachtig Rob! Ik heb ze bewaard. Ons huis staat erop. Zelfs de werkplekken van onze zoon. De TU Delft. Maar weet je het zeker dat het het Lucht en Ruimtevaart gebouw is? Het EWI gebouw is nog veel hoger. Zoon heeft meegekeken, wilde graag wat meer kunnen zoomen in je foto.

    BeantwoordenVerwijderen