20 november 2015

Den Haag vanaf de Haagse Toren en ontmisten

Er lijkt zich een patroon te ontwikkelen:  2 maanden geleden beklom ik de Adventskerk, twee weken geleden waren we op de Euromast, en vorige week zaten we boven in de Haagse Toren. De Haagse Toren staat bij het Hollands Spoor en telt 42 verdiepingen. Voor de helft bevat de toren studentenkamers voor de Hoge School er vlak bij, voor de helft kantoorruimtes. Onderin zit een lekker rustig zitcafé (Café Noir) en in de bovenste twee verdiepingen zit een chique restaurant. Daar kun je ook naar buiten en voor het grootste deel rondlopen. Als je daar reserveert, kun je voor €6 parkeren op hun privé terreintje; heel comfortabel. Je kunt met een glazen lift omhoog. Ik heb een videootje gemaakt van het uitzicht tijdens de afdaling. Die kun je bekijken door op deze link te klikken. (Dropbox komt met een venster om te registreren, klik daarnaast om de video te kunnen starten.)

We troffen het niet goed met het weer: af en toe regen, storm, en de bovenkant zat in de wolken. Voor foto's niet echt handig. Maar: in de Lightroom en Photoshop programma's zit tegenwoordig een heel goede en heel handige ontmist-functie. Daardoor kun je er toch nog wat van maken. Zie de eerste twee foto's.
Je kijkt in noordelijke richting. In het midden loopt dwars op de kijkrichting de Utrechtse Baan, die niet te zien is; maar wel alle kantoorflats er om heen. Verderop ligt Mariahoeve en daarachter de polders en de Horsten.


De foto links laat het Centraal Station zien met alle gebouwen er om heen. Er is nog één van de twee Haagse Tieten te zien.

De laatste foto toont het deel waar Voorburg en Rijswijk elkaar raken. Dat is het gebied waar Dory en haar broer en zussen zijn opgegroeid. Met name links, de wijk met de rode daken, daar is het huis te zien, waar ze woonden in de Flaviusstraat, en waar ik heb gewoond aan de Prinses Mariannelaan, daar hebben we elkaar leren kennen. Tussen de bomen is de Geestbrug te zien, die Voorburg en Rijswijk met elkaar verbindt. Het kanaal mondt uit in de Vliet, en daar zitten het restaurant en pretpark Drievliet. Daarachter loopt de A4 met daar weer achter de wijk Ypenburg, waar mijn broer Ben heeft gewoond.

Ondanks de ontmistingsmogelijkheden op de computer zullen we toch een keer terug moeten komen bij helder weer. Dan zijn duidelijker de duinen en Scheveningen, Hoek van Holland en Katwijk te zien. Ook Rotterdam de andere kant op moet dan te zien zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten