zaterdag 4 april 2015

Twee foto apps voor de smartphone

Afgelopen dagen heb ik via de App van de Dag op mijn iPhone twee foto-apps geïnstalleerd, die de moeite van het vermelden waard zijn.

In de eerste plaats Instaflash Pro. Met deze app kun je foto's achteraf bewerken. Degenen, die gewend zijn foto's te bewerken zullen alle (!) gebruikelijke en uitgebreide aanpassingen voor belichting en kleur hierin terugvinden. Bovendien zijn er mogelijkheden voor verscherping, ruisvermindering, helderheid (randverscherping), aanbrengen van vignetten, onscherpte aanbrengen, bijsnijden. Ook een mogelijkheid voor omzetting naar zwart-wit, en dan een deel van de foto weer kleur teruggeven. De zwart-wit omzetting op zich is niet spectaculair. Daarvoor levert de app Dramatic veel meer mogelijkheden. Heel overzichtelijk gerangschikt. Voor zover ik kan zien, is deze app alleen voor de iPhone beschikbaar. De app kost nu €4,99.

De tweede app is iPixelcamera. Hiermee kun je fish-eye lens beelden maken. Er zijn verschillende.....
.....instelmogelijkheden voor het effect, en je kunt het resultaat ook in een kristallen bol plaatsen. Filters gerelateerd aan oude films zijn beschikbaar, en je kunt de flitser ook een kleur geven. De keuzes maak je van te voren, zodat je precies kunt zien hoe het beeld er uit gaat zien. Scherpstllen doet de app niet automatisch, je moet zelf tappen op de plek waarop scherp gesteld moet worden. Gemaakte foto's komen niet automatisch in je fotovoorraad terecht, je moet ze apart opslaan. Dan wel delen. Als de foto eenmaal is gemaakt, kun je er niets anders meer mee doen. Ook deze app is alleen beschikbaar voor de iPhone en kost nu €0,99.

1 opmerking: