donderdag 26 juni 2014

Zwembad blues

Ja, we waren weer in Griekenland twee weken. Het blijft ons trekken. Deze keer op het eiland Karpathos, liggend tussen Kreta en Rhodos, en Rhodos ligt dan weer tegen Turkije aan. Twee weken rust, maar ook bezig met fotografie. En over een paar specifieke onderwerpen zal ik wat schrijven. In dit bericht: de zwembad blues; niets bijzonders, want zwembaden zijn altijd wel blauw.


Ken je die foto's? Van zwembaden, die aan één kant geen rand lijken te hebben. Het water vormt de horizon, en loopt over de rand naar een opvangrichel. Het geeft vaak een fantastisch beeld. Wel, zo'n zwembad hadden wij ook. En je kunt er inderdaad mooie plaatjes mee maken, zeker als achter het zwembad de zee ligt. De eerste foto heeft Dory gemaakt met haar Sony compact camera.


De volgende foto heb ik zelf gemaakt.


De andere twee foto's laten the making of zien: het zwembad op een gewone manier gefotografeerd (ja, de rose pet staat op Dory's hoofd), en de laatste foto is, wat je ziet als je over de rand kijkt. PS. Vergeet niet de foto's full screen te kijken door er op te klikken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten