12 oktober 2013

Turkije en iOS7

Eind vorige maand zijn we een weekje naar Turkije geweest, samen met vier vrienden op bezoek bij vrienden, die daar een huis hebben. Meer specifiek in Fethye, wat aan de Zuid-kust ligt in de buurt van vliegveld Daleman, 200 km west van Antalya en schuin tegenover het Griekse eiland Rhodos. Fethye is als toeristenplaats in ontwikkeling, maar is nog veel kleinschaliger dan Antalya. Geen grote hotels, wel een heel gezellig centrum met markten, een nieuwe boulevard en een centrum met smalle straatjes. En een werkelijk schitterende omgeving met kleine verborgen strandjes, een groot binnenmeer, en bergen  tot 3000 meter op 60 kilometer van de kust. Ik kan een vakantie daar iedereen aanbevelen.

In Fethye, aan het einde van een baai, worden op een werf houten schepen gebouwd voor rondvaarten, en veerdiensten. Deze werf is niet afgeschermd, hij bevindt zich aan beide zijden van een straat, en je kunt er zo binnen lopen. Arbeidsomstandigheden (nog?) niet gereguleerd door de EU.

Ik had mijn camera niet meegenomen, en kon dus alleen foto's maken met mijn iPhone. Daarop had ik net
het nieuwe operating system iOS7 geïnstalleerd. De camera-app is daarmee sterk verbeterd, en het unieke is, dat je een panorama-foto kunt maken niet door meerdere foto's aan elkaar te plakken, maar door de camera als het ware langs het beeld te trekken; tijdens het trekken worden telkens nieuwe pixels aan het eerste beeld toegevoegd, en je kunt live zien hoe breed de foto wordt. Je kunt dus stoppen als je een gewenste hoogte-breedte verhouding hebt bereikt. De foto rechts is op die manier gemaakt. De onderste twee foto's zijn verdere impressies.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten