27 maart 2013

Sportfotograaf Pim Ras komt naar Alphen!


Sport- en nieuwsfotograaf Pim Ras komt op maandag 8 april op bezoek komt bij  Alphoto. Hij komt daar aan de hand van veel van zijn foto's vertellen over zijn werk voor kranten en tijdschriften. Een mooie gelegenheid om tips te krijgen hoe je het best sportfoto's kunt maken.


De presentatie begint om 20.00 uur in een van de zalen van de Maranathakerk, aan de Jongkindt Coninckstraat 2b. Deze interessante avond is tegen betaling van € 10,- bij te wonen. De zaal is vanaf 19.30 uur open.

Pim Ras (46) werkt voornamelijk voor het Algemeen Dagblad, maar levert ook foto's aan Panorama en Voetbal International. In 2009 won hij de Zilveren Camera voor de beste nieuwsfoto, met een foto van Karst Tates die met zijn zwarte Suzuki dood en verderf had gezaaid tijdens de viering van Koninginnedag in Apeldoorn. Ras won in dezelfde jaarlijkse wedstrijd al diverse malen een eerste en tweede prijzen in de categorie sport. Dit jaar won hij in deze sector met een foto van wielrenster Marianne Vos bij het behalen van het Olympisch kampioenschap op de weg.
Pim Ras versloeg in zijn loopbaan als fotograaf al vijf Europese- en wereldkampioenschappen voetbal en vier Olympische zomerspelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten